oktatóink

Egy hely, ahol töltődik a test, megnyugszik a lélek és lecsendesedik az elme.

Sok szeretettel várunk óráinkra és programjainkra!

kracker gyöngyi

 

Röviden arról, hogyan is jutottam el idáig és milyen cél vezérelt. A mozgás, a sport mindig is nagyon közel állt hozzám. Középiskolás koromban kaptam azt az útravalót, amely által az életem és a napjaim fontos része lett. S, bár a kezdetek másfele vittek, de hamar szembesültem vele, hogy a tanítással és a mozgással dolgom van. Most már bátran le merem írni, hogy ez a küldetésem. Gyógypedagógusként tanulásban akadályozott és mozgássérült gyermekekkel foglalkoztam közel 32 évig. Emellett párhuzamosan 1996 óta oktatatok testtudatos mozgásformákat ( callanetics, pilates, jóga ), amelyek jelenleg is a mindennapjaim részei. 2013-ban egy nagy álmom valósult meg, amikor is megnyithattam a Spirit Jóga – Testi és Lelki Egészségműhelyt, mely azóta ismertté és látogatottá vált a szegediek körében. Nem csak a mozogni vágyóknak tudok így teret és lehetőséget adni, hanem azoknak is, akik a lelki útjukon szeretnének gazdagodni és fejlődni.

Pályafutásom során sok nőtársam bizalmába fogadott. Így egyre nagyobb rálátásom lett arra, hogy a mai felgyorsult, férfi energiákkal teli világban mennyire nagy szükségük van a nőknek a lecsendesedésre és megnyugvásra.  Egyre többekben felmerül az igény a magukkal való törődésre és arra, hogy megtanulják miként tudják a saját öngyógyító folyamataikat működtetni. Mindezek inspiráltak arra, hogy elvégezzem a nőijóga oktatói és a hormontanácsadói tanfolyamot, valamint Kriston Intim Torna®  tréneri képzést.

Felemelő érzéssel tölt el, ha átadhatom mindazt a tudást, amelyet én is másoktól kaptam. Köszönet érte mindazoknak, akiktől tanulhattam, akik segítettek és biztattak ezen az úton!

Amivel jelenleg foglalkozom:

• Jóga és pilates oktatás
• Kriston Intim Torna®  tanfolyamok

Sok szeretettel várom azokat, akik a testük és a lelkük fejlődésével tudatosan szeretnének foglalkozni!

 

Sávai-Matuska Ágnes

 

Különféle kontextusokban találkoztam a jógával azelőtt, hogy komolyabban elkezdtem volna gyakorolni. Egy londoni tolmács továbbképzésen például azzal szembesültem, hogy a jóga az egyetemi szak tananyagához tartozott, mint a stresszoldásban, a helyes légzés kialakításában és a fokozott koncentráció fenntartásában jól használható módszer. A döntő élményt viszont egy meditációs tábor hozta, ahol azt tapasztaltam, hogy az ember teste a lelki történésekkel párhuzamosan, magától oldja a felgyülemlett feszítést, légzéssel, nyújtásokkal, mellkasnyitással. 

A jóga sok mindent jelent számomra: kíváncsiságot, koncentrált figyelmet, derűt, kihívást, szembenézést. Szeretem benne, hogy az intenzitás és a szelídség nem zárja ki egymást, és hogy nem megfeszülten igyekezni, hanem belehelyezkedni kell ahhoz, hogy működjön. Ezt az élményt kaptam a számomra kedves oktatóktól, ezt szeretném megosztani azokkal, akik velem jógáznak. A jóga rendszeres gyakorlást a washingtoni Flow Yoga stúdióban kezdtem Leah Kalinosky óráin. Jógaoktatói képesítéseimet a budapesti központú Mandala Jógastúdiókban szereztem.

Végzettségek: Gerincjóga-oktató (2013), OKJ Sportoktató (2013), Hatha Flow jóga oktató (2016).
Hatha jóga instruktor, Női jóga szakirány (2018). A Magyar Jóga Közösség regisztrált oktatója vagyok.
A hétköznapokban a Szegedi Tudományegyetem Angol Tanszékének vagyok főállású munkatársa.

 

Molnár Luca

HA-THA.
Nap és Hold.
Belégzés és kilégzés.
Mobilitás és stabilitás.
Erőkifejtés és lazítás.
Feszítés és nyújtás.
Befogadás és elengedés.
Egyensúly.
Egység.

Ezt a finom hullámzást keresem a jógagyakorlásomban és ezt szeretném, ha megtapasztalnád Te is.
A jógát 2011 óta gyakorlom, és tanulok róla, általa nap mint nap. A jóga egy csodálatos lehetőség, hogy amellett, hogy harmonikusan átmozgassuk testünket, kiengedve minden feszültséget, mélyebben meg is ismerjük önmagunkat, és megtaláljuk belső középpontunkat.

Szeretettel várlak óráimon!

Szécsi Zsuzsa

A jóga és én sok-sok évvel ezelőtt találtunk egymásra, és rövid idő alatt olyannyira a hatása alá kerültem, hogy úgy döntöttem, komolyabban is szeretnék vele foglalkozni. 2004-ben Münchenben elvégeztem a jógaoktatói tanfolyamot, majd 18 évig oktattam Németországban.  Közben tovább mélyítettem tudásomat: női jógát, kismamajóga és gyermek jógát is tanultam. Azóta is igyekszem folyamatosan képezni magam, tapasztalatokat szerezni más oktatóktól és szakértőktől. És nem utolsó sorban kedves tanítványaimtól is, hiszen a jóga minden esetben egyéni tapasztalás. Mindenkinek mást és mást hoz, másképp illeszkedik bele az illető személyiségébe, életvitelébe.

Sok szeretettel várlak jóga óráimon!

Egy hely, ahol töltődik a test, megnyugszik a lélek és lecsendesedik az elme.

Sok szeretettel várunk óráinkra és programjainkra!