Oktatóinkról

Egy hely, ahol töltődik a test, megnyugszik a lélek és lecsendesedik az elme.
Sok szeretettel várunk óráinkra és programjainkra!

gyongyi-kor

Kracker Gyöngyi

Röviden arról, hogyan is jutottam el idáig és milyen cél vezérelt. A mozgás, a sport mindig is nagyon közel állt hozzám. Középiskolás koromban kaptam azt az útravalót, amely által az életem és a napjaim fontos része lett. S, bár a kezdetek másfele vittek, de hamar szembesültem vele, hogy a tanítással és a mozgással dolgom van. Most már bátran le merem írni, hogy ez a küldetésem. Gyógypedagógusként tanulásban akadályozott és mozgássérült gyermekekkel foglalkoztam közel 32 évig. Emellett párhuzamosan 1996 óta oktatatok testtudatos mozgásformákat ( callanetics, pilates, jóga ), amelyek jelenleg is a mindennapjaim részei. 2013-ban egy nagy álmom valósult meg, amikor is megnyithattam a Spirit Jóga – Testi és Lelki Egészségműhelyt, mely azóta ismertté és látogatottá vált a szegediek körében. Nem csak a mozogni vágyóknak tudok így teret és lehetőséget adni, hanem azoknak is, akik a lelki útjukon szeretnének gazdagodni és fejlődni.

Pályafutásom során sok nőtársam bizalmába fogadott. Így egyre nagyobb rálátásom lett arra, hogy a mai felgyorsult, férfi energiákkal teli világban mennyire nagy szükségük van a nőknek a lecsendesedésre és megnyugvásra.  Egyre többekben felmerül az igény a magukkal való törődésre és arra, hogy megtanulják miként tudják a saját öngyógyító folyamataikat működtetni. Mindezek inspiráltak arra, hogy elvégezzem a nőijóga oktatói és a hormontanácsadói tanfolyamot, valamint Kriston Intim Torna®  tréneri képzést.

Felemelő érzéssel tölt el, ha átadhatom mindazt a tudást, amelyet én is másoktól kaptam. Köszönet érte mindazoknak, akiktől tanulhattam, akik segítettek és biztattak ezen az úton!

Amivel jelenleg foglalkozom:

• Jóga és pilates oktatás
• Kriston Intim Torna®  tanfolyamok
• Hormonegyensúly tanácsadás
• Önismereti programok szervezése

Sok szeretettel várom azokat, akik a testük és a lelkük fejlődésével tudatosan szeretnének foglalkozni!

Sávai-Matuska Ágnes

Különféle kontextusokban találkoztam a jógával azelőtt, hogy komolyabban elkezdtem volna gyakorolni. Egy londoni tolmács továbbképzésen például azzal szembesültem, hogy a jóga az egyetemi szak tananyagához tartozott, mint a stresszoldásban, a helyes légzés kialakításában és a fokozott koncentráció fenntartásában jól használható módszer. A döntő élményt viszont egy
meditációs tábor hozta, ahol azt tapasztaltam, hogy az ember teste a lelki történésekkel párhuzamosan, magától oldja a felgyülemlett feszítést, légzéssel, nyújtásokkal, mellkasnyitással. A jóga sok mindent jelent számomra: kíváncsiságot, koncentrált figyelmet, derűt, kihívást, szembenézést. Szeretem benne, hogy az intenzitás és a szelídség nem zárja ki egymást, és hogy nem megfeszülten igyekezni, hanem belehelyezkedni kell ahhoz, hogy működjön. Ezt az élményt kaptam a számomra kedves oktatóktól, ezt szeretném megosztani azokkal, akik velem jógáznak. A jóga rendszeres gyakorlást a washingtoni Flow Yoga stúdóban kezdtem Leah Kalinosky óráin. Jógaoktatói képesítéseimet a budapesti központú Mandala Jógastúdiókban szereztem.

Végzettségek: Gerincjóga-oktató (2013), OKJ Sportoktató (2013), Hatha Flow jóga oktató (2016).
Hatha jóga instruktor, Női jóga szakirány (2018). A Magyar Jóga Közösség regisztrált oktatója vagyok.
A hétköznapokban a Szegedi Tudományegyetem Angol Tanszékének vagyok főállású munkatársa.

Stresszoldó gerincjóga leírás:

“Lassú, áramló gyakorlás sok nyújtással, fókuszban a testtudatosság és a légzés.”

Molnár Luca

Molnár Luca

A jóga 2011-ben talált rám, amikor elmentem egy hot yoga órára, mert az egyik egyetemi hallgatótársam vihetett +1 főt ingyen. 

Előtte annyi tudomásom volt az egészről, hogy a “jóga unalmas” meg “csak ülnek egy helyben”.

Hát, ez nem volt sem “egyhelyben ülős”, sem unalmas. 4 évre ragadtam ezen a helyen, majd később új utak után néztem, kipróbáltam mindenféle jógát, amire csak ráakadtam.

Legbiztosabb útmutatóm B.K.S. Iyengar, ill. az ő útmutatásai alapján tanítók lettek. 

Sok remek, inspiráló oktatóval találkoztam, de mélyebb kapcsolatom a jógával – és önmagammal – akkor kezdődött, amikor elvégeztem az oktatói tanfolyamot. Ekkor még többnyire arra használtam a megszerzett tudást, hogy otthon mélyíteni tudjam a saját gyakorlásomat.

Azonban az utóbbi időszakban megfogalmazódott bennem, hogy a megszerzett tudást és tapasztalást nem tarthatom meg magamnak, szeretném átadni másoknak is.

Az évek során egyre jobban megbizonyosodtam benne, hogy ha bármi kibillent az egyensúlyomból, a jóga ott van, és mindig segít, hogy visszataláljak a középpontomba. 

Igyekszem a legjobb tudásom szerint megmutatni nektek ezt a mindenki számára elérhető, bármikor elkezdhető és folytatható csodás módszert, hogy úgy érezzétek, soha nem akarjátok abbahagyni.

 

Szeretettel várlak óráimon!

Egy hely, ahol töltődik a test, megnyugszik a lélek és lecsendesedik az elme.

Sok szeretettel várunk óráinkra és programjainkra!