Oktatóinkról

Egy hely, ahol töltődik a test, megnyugszik a lélek és lecsendesedik az elme.
Sok szeretettel várunk óráinkra és programjainkra!

gyongyi-kor

Kracker Gyöngyi

Röviden arról, hogyan is jutottam el idáig és milyen cél vezérelt. A mozgás, a sport mindig is nagyon közel állt hozzám. Középiskolás koromban kaptam azt az útravalót, amely által az életem és a napjaim fontos része lett. S, bár a kezdetek másfele vittek, de hamar szembesültem vele, hogy a tanítással és a mozgással dolgom van. Most már bátran le merem írni, hogy ez a küldetésem. Gyógypedagógusként tanulásban akadályozott és mozgássérült gyermekekkel foglalkoztam közel 32 évig. Emellett párhuzamosan 1996 óta oktatatok testtudatos mozgásformákat ( callanetics, pilates, jóga ), amelyek jelenleg is a mindennapjaim részei. 2013-ban egy nagy álmom valósult meg, amikor is megnyithattam a Spirit Jóga – Testi és Lelki Egészségműhelyt, mely azóta ismertté és látogatottá vált a szegediek körében. Nem csak a mozogni vágyóknak tudok így teret és lehetőséget adni, hanem azoknak is, akik a lelki útjukon szeretnének gazdagodni és fejlődni.

Pályafutásom során sok nőtársam bizalmába fogadott. Így egyre nagyobb rálátásom lett arra, hogy a mai felgyorsult, férfi energiákkal teli világban mennyire nagy szükségük van a nőknek a lecsendesedésre és megnyugvásra.  Egyre többekben felmerül az igény a magukkal való törődésre és arra, hogy megtanulják miként tudják a saját öngyógyító folyamataikat működtetni. Mindezek inspiráltak arra, hogy elvégezzem a nőijóga oktatói és a hormontanácsadói tanfolyamot, valamint Kriston Intim Torna®  tréneri képzést.

Felemelő érzéssel tölt el, ha átadhatom mindazt a tudást, amelyet én is másoktól kaptam. Köszönet érte mindazoknak, akiktől tanulhattam, akik segítettek és biztattak ezen az úton!

Amivel jelenleg foglalkozom:

• Jóga és pilates oktatás
• Kriston Intim Torna®  tanfolyamok

Sok szeretettel várom azokat, akik a testük és a lelkük fejlődésével tudatosan szeretnének foglalkozni!

Sávai-Matuska Ágnes

Különféle kontextusokban találkoztam a jógával azelőtt, hogy komolyabban elkezdtem volna gyakorolni. Egy londoni tolmács továbbképzésen például azzal szembesültem, hogy a jóga az egyetemi szak tananyagához tartozott, mint a stresszoldásban, a helyes légzés kialakításában és a fokozott koncentráció fenntartásában jól használható módszer. A döntő élményt viszont egy
meditációs tábor hozta, ahol azt tapasztaltam, hogy az ember teste a lelki történésekkel párhuzamosan, magától oldja a felgyülemlett feszítést, légzéssel, nyújtásokkal, mellkasnyitással. 

A jóga sok mindent jelent számomra: kíváncsiságot, koncentrált figyelmet, derűt, kihívást, szembenézést. Szeretem benne, hogy az intenzitás és a szelídség nem zárja ki egymást, és hogy nem megfeszülten igyekezni, hanem belehelyezkedni kell ahhoz, hogy működjön. Ezt az élményt kaptam a számomra kedves oktatóktól, ezt szeretném megosztani azokkal, akik velem jógáznak. A jóga rendszeres gyakorlást a washingtoni Flow Yoga stúdióban kezdtem Leah Kalinosky óráin. Jógaoktatói képesítéseimet a budapesti központú Mandala Jógastúdiókban szereztem.

Végzettségek: Gerincjóga-oktató (2013), OKJ Sportoktató (2013), Hatha Flow jóga oktató (2016).
Hatha jóga instruktor, Női jóga szakirány (2018). A Magyar Jóga Közösség regisztrált oktatója vagyok.
A hétköznapokban a Szegedi Tudományegyetem Angol Tanszékének vagyok főállású munkatársa.

Stresszoldó gerincjóga leírás:

„Lassú, áramló gyakorlás sok nyújtással, fókuszban a testtudatosság és a légzés.”

Molnár Luca

Molnár Luca

A jóga 2011-ben talált rám, amikor elmentem egy hot yoga órára, mert az egyik egyetemi hallgatótársam vihetett +1 főt ingyen. Előtte annyi tudomásom volt az egészről, hogy a „jóga unalmas” meg „csak ülnek egy helyben”. Hát, ez nem volt sem „egyhelyben ülős”, sem unalmas. 4 évre ragadtam ezen a helyen, majd később új utak után néztem, kipróbáltam mindenféle jógát, amire csak ráakadtam.

Legbiztosabb útmutatóm B.K.S. Iyengar, ill. az ő útmutatásai alapján tanítók lettek. 

Sok remek, inspiráló oktatóval találkoztam, de mélyebb kapcsolatom a jógával – és önmagammal – akkor kezdődött, amikor elvégeztem az oktatói tanfolyamot. Ekkor még többnyire arra használtam a megszerzett tudást, hogy otthon mélyíteni tudjam a saját gyakorlásomat. Azonban az utóbbi időszakban megfogalmazódott bennem, hogy a megszerzett tudást és tapasztalást nem tarthatom meg magamnak, szeretném átadni másoknak is.

Az évek során egyre jobban megbizonyosodtam benne, hogy ha bármi kibillent az egyensúlyomból, a jóga ott van, és mindig segít, hogy visszataláljak a középpontomba. Igyekszem a legjobb tudásom szerint megmutatni nektek ezt a mindenki számára elérhető, bármikor elkezdhető és folytatható csodás módszert, hogy úgy érezzétek, soha nem akarjátok abbahagyni.

 

Szeretettel várlak óráimon!

Luca jelenleg az anyai szerepkörében tölti napjait, de nagyon várjuk vissza, ha úgy érzi eljött az ideje 🙂

Egy hely, ahol töltődik a test, megnyugszik a lélek és lecsendesedik az elme.

Sok szeretettel várunk óráinkra és programjainkra!