Órarend

Sok szeretettel várunk mozogni, feltöltődni és megnyugodni!

Foglalkozásaink

Testtudatos és ízületkímélő óratípusainkat minden korosztálynak szeretettel ajánljuk. Az is talál magának valót, aki szereti a dinamikus és jól megizzasztó óratípusokat és az is, aki a lassabb mozgásokkal szereti elengedni a feszültségeit

Áraink

 

2023. február 1-től:

10 alkalmas bérlet 14.500.- (3 hónapig érvényes)

Alkalom: 2.000.-

Fizetés csak készpénzzel lehetséges

noijoga2

Női jóga

Az órák fókuszában a női egészség megőrzése és helyreállítása áll. Cél az altest energetikai rendszerének harmonizálása, a megfelelő keringés megteremtése, az ízületekben és izmokban felgyülemlő feszültségek oldása, a medence és az azt körülvevő izmok karbantartása.  Figyelmünk folyamatosan a testi érzeteken van, ezzel is segítve a testtudatosság fejlődését. Figyelünk a testünk jelzésire, az érzeteire, üzeneteire és megtanulunk mindezeket tiszteletben tartva mozogni és lazítani. 

Az órákon halk, megnyugtató zene szól, ezzel is támogatva a testi és lelki megnyugvást és az elme megpihenését. A jóga azon elemeit gyakoroljuk, amelyek támogatják a medence egészségesebb működését, amelyek felélénkítik a szervi működéseket, amelyek a hormonális rendszerre pozitívan hatnak és amelyek a feszültségek elengedését segítik. Mindezek hatására beindul a testben és a lélekben egy öngyógyító folyamat, amely egy örömtelibb és minőségibb női léthez juttatja a résztvevőket. Bármely korosztály számára végezhető.

dinamikus

dinamikus jóga

Sok-sok élettani hatással bíró, a hatha jóga ászanáiból felépülő óra, mely azok számára ajánlott, akik a jóga testi részét érzik inkább magukénak. Kiváló lehetőség a testben és lélekben felszaporodó feszültségek oldására, izmok erősítésre, nyújtására és a hajlékonyság növelésére. Jó közérzetet biztosító hatása abban rejlik, hogy az izmokat erősítő és nyújtó testtartások egyensúlyban vannak. A folyamatos mozgás felélénkíti a vérkeringést, az energiaáramlást és a hormonális rendszer működését, ezáltal a test vitalizálódik, energiával töltődik, gyógyul, miközben megnyugszik a lélek és lecsendesedik az elme is. 

Minden óra más és más. Felépítésében, hangulatában és céljaiban is. Együtt jógáznak kezdők és haladók, ki-ki a maga ütemében, az erőnléti állapotának megfelelően halad és fejlődik a határai és lehetőségei tiszteletben tartásával Minden foglalkozás az önismereti utunk egy része is egyben, amely közelebb visz a testünkhöz és a lelkünkhöz kortól és nemtől függetlenül.

pilates-1

pilates

Ez az egész testet átmozgató mozgásforma, a mélyen fekvő izmok erőnlétének fejlesztését és rugalmassá tételét tűzi ki célul. Ezeknek az úgynevezett váztartó izmoknak a karbantartása azért is fontos, mert a terhelés nagy részét képesek levenni az ízületekről. Védelmet biztosítanak a gerincnek, csípőízületnek valamint a többi kisízületnek. Rendszeres gyakorlása javítja a tartást, megszünteti a háti- és derékfájdalmakat és lassítja a csípőízületi kopást is. Rendszeres végzése során beáll egy szimmetrikus izomegyensúly a testben, a gerincoszlop is rugalmas és könnyedebb mozgású lesz. Mivel a légzés is koncentráltabb és alaposabb az órákon, mint a mindennapi életünkben, ezért az agyi keringés is felfrissül. 

Az órák mozgásanyaga változatos, többféle eszközt is használunk. Pilates karika, gumiszalag, fitball labda és softball labda színesíti a palettát. Egy olyan óratípusról van szó, amelyet korosztálytól függetlenül bárki végezhet.

dinamikus

Hatha jóga (erősítő)

Az ászana azt jelenti: tökéletes testtartás. 

Az ülőmunka és a helytelen testtartás következtében az izmok megrövidülnek, elgyengülnek, az idegek becsípődnek. Az ászanák segítségével megkíséreljük helyreállítani a test tökéletes összhangját.

Ezen az órán különös figyelmet fordítunk a gerinc átmozgatására, a hátizmok, a karizmok és combizmok erősítésére, a csípő nyitására és erősítésére, és a teljes test rugalmasítására.

Fokozatosan haladunk a könnyebb testhelyzetektől a nehezebbek felé, de bármelyik póznál van lehetőséged a könnyebb verzióra, és meg is pihenhetsz bármikor.

noijoga2

Hatha jóga (stresszoldó)

Ezen az órán a fókusz a hétköznapok során felgyülemlett stressz elengedésén és a lelassuláson lesz.

Tudjuk, tapasztaljuk, hogy a rendszeres, mindennapos stressz nehezebbé, felszínesebbé teszi a légzést, túlfeszíti az izmokat, emésztési problémákat idézhet elő, gyengíti az immunrendszert, felboríthatja a menstruációs ciklust, és még számtalan panaszt idézhet elő.

Elkerülhetetlen, hogy megtanuljuk kezelni a stresszt, és tudatosan el tudjuk engedni a feszültséget.

A stressz leginkább a nyakban, fejben, arcon, vállakban, ízületekben, a csípőben és a láb hátsó részében összpontosul, így főként ezeknek a területeknek a nyújtásával, lazításával foglalkozunk, illetve légzéstechnikák segítségével kapcsolódunk a jelenhez és önmagunkhoz.

Egy hely, ahol töltődik a test, megnyugszik a lélek és lecsendesedik az elme.

Sok szeretettel várunk óráinkra és programjainkra!